به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس ترکمنستان، در هفتمین کنگره بینالمللی گاز ترکمنستان که ساعتی پیش در تالار «مرکز کنگرهها» واقع در منطقه ملی گردشگری «آوازه» در نزدیکی شهر بندری «ترکمنباشی»آغاز به کار کرد، بیش از 400 نماینده از 40 کشور دنیا از جمله جمهوری اسلامی ایران حضور دارند.
این همایش از مهمترین همایشهای بینالمللی انرژی ترکمنستان محسوب میشود.
«قربانقلی بردیمحمداف» در پیامی به این همایش که در مراسم افتتاحیه آن توسط معاون وی در امور نفت و گاز قرائت شد، تاکید کرد: ترکمنستان از نظر ذخایر نفت و گاز عنوان یکی از کشورهای پیشتاز جهانی را به خود اختصاصی داده است و با توجه به این عشقآباد تصمیم گرفته است تا این کشور را به یکی از کشورهای توسعه یافته صنعتی تبدیل کند.
وی تصریح کرد: تنوع بخشی به صدور حاملهای انرژی به بازارهای جهانی از مهمترین اولویتهای سیاستهای انرژی دولت ترکمنستان تعیین شده است و عشقآباد در آینده نیز میزان صادرات نفت و گاز به کشورهای خارجی را افزایش خواهد داد.
توسعه صنایع نفت و گاز ترکمنستان، جذب سرمایهگذاران خارجی در این زمینه، مسأله توسعه و بهرهبرداری از منابع هیدروکربور، چگونگی توسعه میادین نفت و گاز بخش ترکمنی دریای خزر، تعیین موضع رسمی دولت ترکمنستان در امور توسعه صنعت نفت و گاز و ارائه گزارشهای مقامات رسمی دولت این کشور، از اهداف برگزاری کنفرانس مذکور اعلام شده است.
مسأله چگونگی عرضه و ترانزیت نفت و گاز، توسعه مناطق میدانهای نفت و گاز حوزه دریای خزر و نحوه انعقاد قرارداد مشارکت در تولید، امور اکتشاف و استخراج نفت و گاز، فرصتها و ظرفیتهای همکاری در بازار انرژی ترکمنستان و چشماندازهای تعامل بینالمللی و ارائه توانمندیها در رابطه با عرصههای فوق از دیگر محورهای همایش بینالمللی نفت و گاز ترکمنستان اعلام شده است.
برگزاری همایش بینالمللی نفت و گاز ترکمنستان در حالی است که پیشتر اعلام شده بود که میزان ذخایر پیشبینی شده ترکمنستان معادل 44/45 میلیارد تن سوخت تعیین شده بود که بنا به کشف میادین جدید نفت و گاز در ترکمنستان، این میزان به معادل 71 میلیارد تن سوخت برآورد و تثبیت شدهاست.
بیش از 53 میلیارد تن سوخت از ذخایر پیشبینی شده ترکمنستان در میادین خشک و بیش از 18 میلیارد تن سوخت نیز در بخش ترکمنی دریای خزر تمرکز یافته و موجود است.
ترکمنستان چندی پیش، میزان ذخایر گاز قابل برداشت این کشور را نیز بالغ بر 25 تریلیون متر مکعب از جمله بیش از 6 تریلیون متر مکعب از آنها را در میادین گازی واقع در بخش ترکمنی دریای خزر اعلام کرد.
ترکمنستان همچنین قصد دارد تا سال 2030 میلادی میزان تولید سالانه گاز طبیعی را به 230 میلیارد متر مکعب برساند.
هم اکنون ترکمنستان گاز خود را به ایران و چین صادر میکند و قصد دارد از طریق دریای خزر گاز خود را به کشورهای اروپا و از طریق خط لوله گاز«تاپی» نیز گاز خود را به افغانستان، پاکستان و هند صادر کند.
گفتنی است که «حسین اسماعیلی شهمیرزادی» مدیر کل اروپا، آمریکا و همسایگان دریای خزر معاونت امور بینالملل و بازرگانی وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران و نیز «علیرضا شیرمحمدی» مدیر عامل شرکت «پترو تجارت هرمزان» جمهوری اسلامی ایران نیز در همایش بینالمللی حضور دارند.